Vetblussers

Weergegeven:
Sorteren op:

Jockel vetblusser 2 liter

De Jockel vetblusser 2 liter is geschikt voor vetbranden. Vetbranden worden ook wel klasse F genoemd..

€89,00 Excl. BTW: €73,55

Jockel vetblusser 6 liter

Jockel vetbrandblusser 6 liter is zeer geschikt voor in de keuken van café's, restaurants, ziekenhui..

€204,49 Excl. BTW: €169,00

Prymos Sprayblusser Universeel

Prymos spray brandblusser: eenvoudig én snel blussen Elke grote brand begint klein. Zolang de b..

€29,95 Excl. BTW: €24,75

Vetblussers

Vetblusser: dé brandblusser voor in de keuken

 

Een vetblusser is zeker in een professionele keuken, kantine en horeca gelegenheden aanbevolen. Ook voor in de keuken thuis of van een bedrijf is deze brandblusser zeker aan te raden. Gezellig barbecueën is minder onschuldig dan dat het lijkt. Waar wordt gefrituurd, gekookt en gebakken, bestaat veel risico op brand. Indien in de frituurpan, koekenpan of barbecue de temperatuur oploopt tot boven de 320ºC ontstaat zelfontbranding. Zorg altijd dat er een vetblusser aanwezig is!

Vetblusser: verkoelende werking

De vetblusser is speciaal ontworpen voor het blussen van branden die door hoge temperaturen in de pan worden veroorzaakt (brandklasse F). In de brandblusser zit een speciaal blusmiddel (een chemisch blusschuim, ook wel wet chemical genoemd) dat een emulgerende eigenschap heeft, waardoor op de brandende vloeistof een afsluitende laag wordt gevormd. Daarnaast zorgt het blusmiddel van een vetblusser voor verkoeling. Deze verkoelende werking laat de temperatuur van het vet en / of olie in een pan snel dalen. Aangezien in een professionele keuken veelvuldig reinigings- en ontsmettingsmiddelen worden gebruikt, heeft een vetblusser een hoge corrosiebestendigheid. De levensduur van de vetblusser is dan ook lang.

Vetblusser: vaste vloeistoffen

De vetblusser is ook uitermate geschikt voor het blussen van vaste vloeistoffen (brandklasse A). In de samenstelling van het blusmiddel zit wet chemical, waardoor het blusapparaat in RVS is uitgevoerd. Tevens bevatten sommige vetblussers een lans, zodat op veilige afstand de brand kan worden geblust.

Wat zijn de eisen aan een vetblusser?

Evenals alle andere brandblussers moet de vetblusser volgens de Nederlandse wetgeving een Rijkstypekeur hebben en voldoen aan een NEN-EN 3 reeks. Vetblussers die niet aan deze normen voldoen, mogen niet op de markt worden gebracht. In de NEN-EN 3-norm staan de eisen beschreven inzake veiligheid en deugdelijkheid van de vetblusser en andere brandblussers. Een vetblusser die aan de wettelijk gestelde eisen voldoet is te herkennen aan het Rijkstypekeur. Het keurmerk is een ovaal en staat op de vetblusser afgebeeld.

Voordelen vetblusser

  • Vetbranden in frituur, pan en barbecue snel en veilig geblust.
  • Gegarandeerd lange levensduur.
  • Hoge corrosiebestendigheid.
  • Ook geschikt voor blussen van vaste vloeistoffen (brandklasse A).

Waarschuwing: gebruik een vetblusser niet bij elektriciteit!

Vetblusser kopen

Een vetblusser is in iedere professionele keuken, kantine en horeca gelegenheid aanbevolen. Ook voor thuis is een vetblusser aan te raden.

De vetblusser kan veel leed en schade voorkomen. Stel het kopen niet uit!

Een vetblusser kopen vóór 16:00 uur, is morgen al in huis!