Blusdekens

Weergegeven:
Sorteren op:

Blusdeken 1,0m x 1,0m

Een blusdeken is een onbrandbare deken opgevouwen in een koker. U kunt de blusdeken ophangen in de k..

€17,95 Excl. BTW: €14,83

Blusdeken 1,2m x 1,8m

Een blusdeken is een onbrandbare deken opgevouwen in een koker. U kunt de blusdeken ophangen in de k..

€29,95 Excl. BTW: €24,75

Blusdeken 1,8m x 1,8m

Een blusdeken is een onbrandbare deken opgevouwen in een koker. U kunt de blusdeken ophangen in de k..

€41,95 Excl. BTW: €34,67

Blusdekens

Blusdeken: voorkom ernstige brandwonden!

 

Een blusdeken is een must have voor thuis of op kantoor. Jaarlijks gebeuren thuis vele persoonlijke ongelukken tijdens het barbecueën en koken. In de meeste gevallen is een aanmaakmiddel, zoals spiritus, brandgel of –pasta de boosdoener. Een blusdeken is daarbij uitermate geschikt voor het doven van brandende kleding. Het neemt namelijk direct de hitte weg, hierdoor kunnen ernstige brandwonden worden voorkomen.

Blusdeken op bereikbare plek hangen

Een blusdeken is van een onbrandbare of slecht brandbare stof, bijvoorbeeld van glasvezel of geïmpregneerde wol, gemaakt. De deken is in de meeste gevallen verpakt in een rode verpakking dat aan de muur is bevestigd. Het is van essentieel belang dat de blusdeken op een gemakkelijk bereikbare plek hangt en dat mensen op de hoogte zijn waar ze de deken kunnen vinden.

Type branden blussen met blusdeken

  • Kleding;
  • Asbakken en prullenbakken;
  • Een omgevallen kaars

Let op! Een vlam in de (frituur)pan kunt u niet blussen met een blusdeken! Gebruik ook geen water! Water in vet of olie veroorzaakt een grote explosie.

Blusdeken: kleine objecten

Bij een beginnende brand moet de blusdeken over de brandhaard worden geworpen. U dient de deken bij de punt vast te pakken en om de handen wikkelen. Vervolgens legt u de blusdeken rustig op de brandhaard, die helemaal moet worden bedekt. De brandhaard moet bedekt blijven totdat het vuur is gedoofd en de hitte is verdwenen. Zorg ervoor dat u de blusdeken altijd van u africht als u deze over de brandhaard legt!

Blusdeken: kledingbrand

De blusdeken is uiterst geschikt te gebruiken om brandende kleding van een slachtoffer te doven. Indien de situatie voordoet dat iemand in brand staat, moet u ervoor zorgen dat de kleding en het lichaamsdeel strak in de blusdeken wordt gewikkeld. Zorg er met name voor dat het vuur niet bij het gezicht van het slachtoffer komt. Om brand in het gezicht te voorkomen, moet de blusdeken strak om de hals zitten.

Kwaliteit blusdeken:

- De blusdeken moet voldoen aan BSEN 1869.

Waarschuwing: gebruik een blusdeken nooit voor het blussen van branden die groter zijn dan ong. een voetbal zijn! In dat geval moeten u en uw huisgenoten de woning verlaten en 112 bellen zodra u buiten bent.

Blusdeken kopen

Een blusdeken kopen kan veel leed voorkomen.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Stel een blusdeken kopen dan ook niet uit!

Een blusdeken kopen op werkdagen vóór 16:00 uur, is morgen al in huis!